Stap de toekomst in en schrijf je maatwerkcoaches in voor de ‘Basisopleiding begeleider individueel maatwerk’

Ontdek de gloednieuwe zesdaagse basisopleiding van Groep Maatwerk en Emino die zich richt tot toekomstige begeleiders individueel maatwerk.

De datum staat ongetwijfeld al in uw agenda: vanaf 1 juli 2023 is het zover. Dan gaan we in Vlaanderen van start met individueel maatwerk. Bij deze vorm van gesubsidieerde tewerkstelling gaan maatwerkers aan de slag in een bedrijf/collectief maatwerkbedrijf, in een school of bij een lokaal bestuur. Behalve een loonsubsidie zal er ook voorzien worden in een begeleidingspremie. Reguliere bedrijven kunnen deze begeleiding zelf aanbieden of de samenwerking aangaan met een (erkende) externe partner.

Externe dienstverleners die begeleiding wensen aan te bieden, moeten hiervoor een erkenning aanvragen bij het Departement Werk en Sociale Economie (WSE). Een erkenning is geldig voor 5 jaar. Voor meer info: https://www.vlaanderen.be/individueel-maatwerk/registratie-van-externe-dienstverleners

De begeleiding wordt steeds uitgevoerd door een gekwalificeerde begeleider individueel maatwerk. Dit biedt zowel voor de maatwerker als de werkgever een garantie op een kwalitatieve ondersteuning tijdens de tewerkstelling.

Groep Maatwerk sloeg de handen in elkaar met Emino om een opleiding te ontwikkelen die tot de kwalificatie ‘gekwalificeerde begeleider individueel maatwerk’ leidt.

Wie kan deze opleiding volgen?

  • Maatwerkcoaches in collectief maatwerkbedrijven die een ‘extra’ willen toevoegen aan hun carrière.
  • Medewerkers sociale diensten maatwerkbedrijven.
  • Toekomstige begeleiders individueel maatwerk bij bedrijven, scholen en lokale besturen.
  • Jobcoaches GOB’s en actoren uit diverse tendertrajecten die gericht zijn op werkplekleren.
  • HR-Professionals

Wat houdt deze zesdaagse opleiding in?

Het kader voor deze begeleiding is het “ondersteuningsplan individueel maatwerk”, gebaseerd op de 5 A’s nl. Arbeidsinhoud, Arbeidsverhoudingen, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsvoorwaarden en Arbeidsorganisatie.

Naast een stevige basis over de (specifieke relevante) sociale wetgeving bij individueel maatwerk, leren cursisten handelen en coachen volgens de visie van supported employment waarbij er zowel aandacht is voor de werkgever als de maatwerker (meervoudige partijdigheid).

Adhv concrete casussen doorlopen de cursisten de verschillende stappen bij het opstellen van het ondersteuningsplan. Communicatieve softskills worden ingetraind en cursisten gaan aan de slag met verschillende gespreksmethodieken in ons ‘methodiekencafé’.
Toekomstige begeleiders individueel maatwerk bekomen na het volgen van deze zesdaagse basisvorming de noodzakelijke kwalificatie ‘begeleider individueel maatwerk’.

Meer informatie of mensen inschrijven voor deze opleiding?

Ga naar de basisopleiding 'individueel maatwerk'.

Mis de boot van het individueel maatwerk niet en schrijf vandaag nog in!

Reacties

Laat een reactie achter!