Energiewijzer

Energiewijzer

Nieuw! Voormalige Eco? Logisch!

Vorming

Over deze vorming

Slim omgaan met energie

We kunnen tegenwoordig geen krant meer openslaan zonder iets te lezen over de hoge energieprijzen. De gemiddelde Belg maakt zich dan ook grote zorgen over zijn of haar energiefactuur. Dat geldt ook voor Patrick, al jarenlang vaste werknemer bij de Groendienst van maatwerkbedrijf De Zonnegloed.

Vanwaar komt het bedrag op onze factuur?
Kunnen we zelf iets veranderen aan de energieprijzen of moeten we het eerder zoeken bij ons eigen verbruik?

Met Patrick zijn gezinssituatie als rode draad, ontdekken we voor welke zaken we gas en elektriciteit gebruiken. Waar en vooral hoe kan hij energie besparen en wat levert hem dat jaarlijks op? Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor voorbeelden, vragen en/of opmerkingen vanuit de leefwereld van de deelnemers zelf.

Een heleboel concrete tips (zelfs per toestel) passeren de revue in deze interactieve en speelse vorming, en bereiden de deelnemers voor op een passend slotakkoord : een eigen actieplan opstellen!

Energie besparen doen we uiteraard ook voor het klimaat. Daarom rekenen we onze ecologische voetafdruk uit en stellen een actieplan op om deze te verkleinen. Want elke stap telt!

Deze opleiding is ook een onderdeel van de opleiding 'Werk en werknemer' en 'Flexipack 2.0'.

EXTRA

Om zoveel mogelijk maatwerkers de kans te geven om deze opleiding te volgen, stellen we nu ook het opleidingsmateriaal voor ‘Energiewijzer’ gratis ter beschikking van onze leden om hier zelf intern mee aan de slag te gaan, op voorwaarde dat:

  • De opleiding minstens 1 keer door Groep Maatwerk gegeven wordt voor 1 groep van min 8 en max 12 deelnemers
  • Jullie interne opleiders, max 3 omkaderingsleden, deze opleiding meevolgen.

Voor aanvragen kan je terecht bij vormingscel@groepmaatwerk.be

Terug naar overzicht

Ik heb interesse in een vorming